Terwijl Elon miljarden dumpte, steeg het Tesla aandeel?

Terwijl Elon miljarden dumpte, steeg het Tesla aandeel?

Update: een van de meest interessante dingen over de koers in Tesla-aandelen deze week is dat toen de massale verkopen van Elon Musk plaatsvonden (maandag en woensdag), TSLA-aandelen op wonderbaarlijke wijze stegen toen de golf van Musk-verkoop toesloeg.

SpotGamma legt hieronder uit dat het wederom de manipulatie van de optiemarkt was die het mogelijk maakte om $ 5 miljard aan TSLA-aandelen in een ‘stijgende’ markt te dumpen…

Het nieuws

Nadat hij zich dit weekend had geregistreerd om aandelen te verkopen, ondervroeg Elon Musk, CEO van Tesla (TSLA) Inc. Twitter of hij door wilde gaan. Zijn volgelingen stemden “ja” tegen hem die 10% van zijn belang verkocht.

Het verkoopproces

Hoewel we geen tijdstempels krijgen die aan de uitvoering zijn gekoppeld, kunt u de timing extrapoleren door de gedeponeerde uitvoeringsprijzen te bekijken.

De prijsactie

De resulterende beweging van de aandelen, naast de $ 5 miljard aan totale aandelenverkopen, is best interessant. Het aandeel steeg op elk van de grote verkoopgolven van Musk… terwijl het op dinsdag kelderde toen er geen verkopen waren.

Het effect van opties

Je zou je kunnen voorstellen dat terwijl de CEO een groot aantal aandelen verkoopt, de prijs zou blijven dalen. Gisteren was dit echter niet het geval en het zou ongelooflijk nuttig zijn om een ​​systeem te hebben dat helpt bij het analyseren van de bewegingen en het identificeren van de echte bestuurder.

Gedurende deze tijden is HIRO – de eigen indicator van SpotGamma die de optiemarkt analyseert, een gamechanger. HIRO analyseert alle optietransacties en past de eigen algoritmen van SpotGamma toe om de richting en omvang te beoordelen, en vertelt ons of opties de aandelen hebben aangestuurd. Hier hebben we er vertrouwen in dat opties de aandelenkoers stijging veroorzaakte, ondanks dat Elon aandelen verkocht.

Om dit feit te illustreren, zijn hier drie punten gedurende de dag hoe opties de aandelen omhoog hebben geduwd:

Periode één: ’s Ochtends kunt u zien dat er grote call-aankopen en/of put-verkopen plaatsvonden op HIRO, en de aandelen bewogen vervolgens 8 pct hoger. Hier verkocht Elon het grootste deel van zijn aandelen, terwijl het aandeel steeg.

Periode twee: Halverwege de middag kunt u zien dat er grote put-aankopen en/of call-verkopen plaatsvonden op HIRO, en de aandelen bewogen vervolgens 6 pct lager.

Periode drie: In de late namiddag kunt u zien dat er grote call-aankopen en/of put-verkopen plaatsvonden op HIRO, en de aandelen stegen vervolgens 6 pct hoger.

Vooruit kijken

Op basis van de volumes die aan zijn Twitter-volgers zijn beloofd, is Elon nog niet klaar met het verkopen van zijn aandelen en we denken dat de optiemarkt een cruciale factor zal blijven bij het bepalen van de aandelenkoers op korte termijn.

Elon bezit nog steeds ongeveer 167 miljoen Tesla-aandelen.

Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.

Wachtwoord vergeten?